DGNEWS.EU

Жени инсценират отвличане, полицаите ги откриха в хотел

Жени инсценират отвличане, полицаите ги откриха в хотел
Oct 31
09:47 2019

Две приятелки на 17 и 22 години вдигнаха на крак полицейското управление в Харманли. В рамките на два дни те поддържали заблудата, че са отвлечени от непознати лица. Чрез съобщения до родителите си прокарали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан.

Веднага са сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за установяване на местонахождението им. В хода на оперативно-издирвателните действия, на 29-ти октомври, момичетата заедно с едногодишното дете на по-голямата, са намерени в хасковски хотел в компанията на двама свои приятели, в добро физическо и психично здраве. От разговорите с тях станало известно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с момчетата, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.  

Инсценираното отвличане било с цел да нямат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка ще бъдат предадени на месната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?