DGNEWS.EU

298 нарушения засече хасковската Инспекция по труда през септември

298 нарушения засече хасковската Инспекция по труда през септември
Oct 30
13:08 2019

298 нарушения през месец септември са констатирали инспекторите от хасковската дирекция „Инспекция по труда“. От тях 151 са по осигуряване на здраве и безопасност при работа, а 147 са свързани с трудови правоотношения. През месеца са извършени 92 проверки, от които 9 са по сигнали на граждани.

Осем са дадените разрешения за приемане на работа непълнолетни лица, сочат данните. Влезлите в сила наказателни постановления през септември са били 14 на обща стойност 10 500 лв., съобщават от инспекцията.

В рамките на кампанията „Здравословните работни места управляват опасните вещества“ Инспекция по труда-Хасково извърши 29 проверки в 29 предприятия. Установени са 87 нарушения относно регистрацията, оценката, разрешаването и ограничаването на химикали , в т.ч. информираност на работещите относно употребата на опасни химични вещества, както и на изискванията за осигуряване на здраве, безопасност, при работа с тях.

66 от нарушенията се отнасят до липсата на информационни листове по безопасност на използваните в предприятията опасни химически вещества, а 21 - за неизпълнение на задълженията на работодателите за осигуряване на достъп до информация на работещите в предприятията за вида и опасните свойства на произвежданите и използвани химични вещества.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?