DGNEWS.EU

Наши академици: Димитровград ще има успешно бъдеще с Иво Димов

Наши академици: Димитровград ще има успешно бъдеще с Иво Димов
Oct 18
19:00 2019

„Димитровград има бъдеще под управлението на Иво Димов, защото той мисли и радее за духовното, за културата и развитието на библиотеките, читалищата и културните институти”. Това заяви почетният гражданин на Димитровград академик Васил Гюзелев в Димитровград днес. Той е тръгнал от родния квартал „Раковски”, за да стигне до световно призвание. Зад гърба си има над 72 книги, 300 студии и статии, 200 научно-популярни творби. Емблематичен труд на акад.Васил Гюзелев са петте тома събрани съчинения за средновековното книжовно и историческо наследство на България. Преди време той дари всички грамоти, ордени, медали, копия от дипломи, академичното звание и Херлеровата си награда на община Димитровград.

Другият почетен гражданин на Димитровград - академик Васил Сгурев, който е родом от квартал „Мариино“ е развил своя талант в областта на техническата кибернетика и изкуствения интелект. Автор е на над 350 публикации, 8 монографии, 30 патента и изобретения, ръководител на  научно-изследователски проекти.

„Димитровград има нужда от високотехнологични фирми. Като наблюдавам процесите в града, вярвам че Иво Димов ще успее да привлече фирми, които да допринесат с висока добавена стойност така, че нивото да расте в новите пазарни условия и градът да бъде още по-привлекателен“, подчерта акад. Сгурев.

Кандидатът за кмет Иво Димов благодари на двамата академици и каза: “Уникално е да черпим знание и мъдрост от Вас! Приемам идеята Ви да направим Обучителен център в Димитровград.Тази зала ни събира за последен път не защото няма да има още емоционални срещи с вас, а защото ще започне ремонт и реконструкция, които предвиждат да върнем блясъка на тази сцена и на тази зала, като се запазят орнаментите и уникалното пано. Предстои и основно обновяване на  ОДТ „Апостол Карамитев“. Най-важното е обаче, че с моя екип  имаме  желание да работим за развитието на Димитровград, като всичко преминава през нашите сърца!”, заключи Иво Димов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?