DGNEWS.EU

Домашен арест за полицая крадец, постанови съдът

Домашен арест за полицая крадец, постанови съдът
Oct 18
15:41 2019

Домашен арест постанови състав на Димитровградския районен съд спрямо 31-годишен мъж, задържан за две кражби в Димитровград и Хасково. Мярката за неотклонение спрямо обвиняемия Атанас Н., бе наложена днес в областната болница, където крадецът лежи със счупен крак. 

Атанас Н. извършил обирите на 14 октомври, чрез използване на техническо средство. От двата апартамента той отнел 10 лева и златен синджир. Крадецът бе задържан при опит да избяга, скачайки през терасата на блок на апартамент на бул. Трети март” в Димитровград. При падането обаче той счупи крак, и вместо да се измъкне, попадна в ортопедията на областната болница.

До рискования скок се стигна, след като Атанас Н. бил сгащен на местопрестъплението от собственичката на жилището. Жената се прибирала в дома си и отключвайки вратата усетила, че в дома й вършее крадец. Тя запазила самообладание, заключила отново врата и сигнализирала в полицията.  

В хода процесуално-следствените действия в близост до блока бе намерена леката кола на крадеца, в която бяха открити 3 подбрани ключа за секретни брави, две отвертки, накити от жълт метал и 3 мобилни телефона.

По делото се извършват разпити на свидетели, назначени са експертизи и др. Установява се и съпричастността и на други лица, съобщиха от държавното обвинение в Димитровград.

По неофициална информация обвиняемият Атанас Н. работи в сектор "Охранителна полиция" в Пазарджик. Мъжът е изпитвал финансови затруднения заради кредити от близо 50 000 лв.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?