DGNEWS.EU

Жители на Сталево: Иво Димов познава проблемите на всяко село, защото е между хората

Жители на Сталево: Иво Димов познава проблемите на всяко село, защото е между хората
Oct 17
18:15 2019

„Кмете, благодаря ти, че не издаваш командите си от високо в кабинета, а си между хората. Дори, като те видях качен на разбития покрив на читалището си помислих, че си огън момче и мога да ти имам доверие. Имаш нашата подкрепа за тези избори!“. Така Стойко Стойков от село Сталево откри срещата с кандидата за кмет на Димитровград от ГЕРБ Иво Димов, а залата посрещна изказването с бурни аплодисменти.

„Имах намерение да направя отчет на свършеното през изтеклия мандат, но още в началото на срещата, вие ме подкрепихте и това е много ценно за мен и екипа ми”, каза Димов. Той обясни, че селото разполага с природни исторически дадености, като местността “Хасаря“. Затова ще започне работа по приоритетна ос 6: “Регионален туризъм“. На ход е процедура „Развитие на туристическа атракция с обекти недвижими културни ценности, държавна собственост” и финансиране чрез финансови инструменти  – максимум 85 % БФП. Така, че през следващия мандат вашето село да посреща гости и туристи.

Кандидатът за общински съветник за втори мандат Добринка Ганева живее от 12 години в Сталево. Тя припомни, че местното читалище получава 14 хиляди лева субсидии и така могат да се развиват различни дейности, а мечтата на хората от селото се е сбъднала - имат пенсионерски клуб, където се събират около 50 души, а тази придобивка дължат на Димов.

При посещение в село Скобелево хората казаха на Иво Димов и на кандидата за кмет на селото Емил Маринов, че съвместната им работа е довела до резултати. Вече имат осветени улици, 200 метра канализация, важна за селото, почистен гробищен парк, ремонтирани читалище, църква и здравна служба, която тънела в разруха от 40 години. Сталево е модерно село с интернет и млади хора. 30 души работят в „Язаки“, извозват ги безплатно, получават ваучери за храна и подържат добър стандарт. Общината полага грижа и за социално слабите, които се нуждаят от грижи. 25 души от селото получават безплатно всеки ден топъл обяд.

Иво Димов призова хората да гласуват на изборите с номер 43 в бюлетината, защото ПП ГЕРБ предлага възможни и изпълними идеи. 

От предизборния офис на Иво Димов съобщиха, че кандидатурата му е подкрепена от общинската организация на партия НФСБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?