DGNEWS.EU

Ново улично и парково осветление монтират в Димитровград

Ново улично и парково осветление монтират в Димитровград
Oct 14
14:40 2019

Започна подмяна на новите осветителни тела по улиците на града с цел подобряване на качеството и повишаване на ефективността на уличното осветление. Монтирането им се забави близо две години заради обжалване на процедурите на обществената поръчка по проекта за модернизация на уличното осветление.

Новите осветителни тела са със светодиоден източник на стълбовете с височина 9 м и мощност 55, 40 и 30 W. Те ще бъдат въведени по основните булеварди и второстепенните улици. Подменено ще бъде и съществуващото парково осветление в централната пешеходна част на града и парковите площи с нови осветителни тела с модерен дизайн със светодиоден източник – 30 W. Ще се монтират нови шкафове за улично осветление с нови, защитната и комутационната апаратура и ново разпределително табло улично осветление. 

Въвежда се система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим. В рамките до 3 месеца ще бъде подменено изцяло уличното осветление в града. Стойността на проекта е 1 000 000 лв., а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лв.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?