DGNEWS.EU

"Човекът в пейзажа" на Атила Лорант показва КДК в Димитровград

"Човекът в пейзажа" на Атила Лорант показва КДК в Димитровград
Oct 14
10:42 2019

Унгарската фотоизложба на Атила Лорант - "Човекът в пейзажа" ще бъде открита днес от 17:30 ч. в изложбена зала „Асен Крайшников” в Димитровград. Изложбата е посветена на десет национални парка в Унгария и се открива в рамките на димитровградските Есенни музикални дни „Жул Леви” 2019.

Атила Лорант е първият унгарец, чиято книга с текстове и снимки издава Националното географско дружество National Geographic Society. Той често публикува на страниците на списанията National Geographic, ELLE и други. Носител е на множество международни отличия. Автор на повече от 50 самостоятелни изложби в Ню Йорк, Стокхолм, Хелзинки, Прага, София, Киншаса, Будапеща, Талин, Рига, Сиатъл. Стипендиант на Фондация „Blue Earth“. Автор на изложбата, открила проекта „Година на горите“ на ООН.

Има издадени общо 7 книги. Снимал е за National Geographic. Режисира експериментални филми, комерсиални и видеоклипове. Основател е на фондацията „Изчезващи култури“, чиято цел е визуално документиране на туземните народи и е собственик на компанията за постпродукция Post Edition Computer Graphics.

Изложбата гостува в Димитровград със съдействието на Посолство на Унгария, Унгарския културен институт, Община Димитровград и Клуба на Дейците на Културата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?