DGNEWS.EU

Стефан Димитров и ЕНП: Политики за хората и собствен бюджет за селата

Стефан Димитров и ЕНП: Политики за хората и собствен бюджет за селата
Oct 13
20:36 2019

Лидерът на Единна народна партия Валентина Василева подкрепи лично кандидатурата на Стефан Димитров за кмет на Димитровград и кандидатите за общински съветници и кметове на села, издигнати от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”. „Вярвам, че Стефан Димитров ще бъде следващия управник на града. И то не от партиен егоизъм, че е наш човек, а защото се е доказал със своите качества. Той управлява успешно града, показа, че може да се грижи за хиляди семейства, да работи упорито, да управлява разумно бюджет и финанси, да оперира на чужди пазари. Подбрал е експертен екип, на който може да разчита”, заяви на пресконференция днес Валентина Василева.

Тя изтъкна, че за разлика от парламентарните избори, които могат да се предизвикат при всяка една криза във всеки един момент, то местните избори са изключително важни, защото от мандата на един кмет и общински съвет зависят битието и съдбата на хората за 4 години. „Изключително важно е избора да се избере истински стопанин, който да се грижи за хората. Крайно време е местната власт да диктува решенията на централната, а не да се всява страх, че ако кмета е от различна партия от тази управляващите, даденото населено място ще остане без бюджет и няма да се развива”, коментира лидерът на ЕНП. По думите й чуждите инвеститори вече подминават България, а сериозни български инвеститори са заплашени от фалит заради безотговорни политически решения.

Кандидатът за кмет Стефан Димитров заяви, че колкото са важни националните политики за страната, толкова са важни и местните политики за малките населени места. „Всеки пряко избран кмет на село, трябва да има свой бюджет, осигурен от общинския, защото той се формира и от данъците на жителите на малките население места. Това е социално отговорно и социално справедливо. Необходимо е да развържем ръцете на кметовете, за да може хората да виждат в негово лице своя защитник”, коментира Димитров.

Кандидатът за кмет на с.Каснаково Тодор Атанасов допълни, че в последните 8 години селата са били почти забравени, а кметовете оставени да се справят с проблемите без средства. Той заяви, че в много димитровградски села има нерешени проблеми с инфраструктурата, с качество на питейната вода, с водоснабдяването и канализацията, със социалното и медицинско обслужване на възрастните хора, които за една манипулация са принудени да се разкарват до града. „Промяната е наложителна, затова пожелавам успех на Стефан Димитров и кандидатите на коалицията на изборите с № 69”.

Кандидатът за кмет на общината Стефан Димитров подчерта, че в Димитровград винаги е имало будни и млади хора, които са предопределяли неговото развитие и това на държавата. „Така е било в миналото при създаването на първите в страната предприятия, така може да бъде и в бъдеще, ако на младите хора се даде възможност да влязат в управлението. Младите са носители на промяната и могат да променят бъдещето на града, изпълвайки го с живот. Затова е време възрастните да им гласуват доверие”, заяви той.

Стефан Димитров коментира още, че общината няма нито един проект подаден към държавните институции за следващия програмен период 2021-2027 г. „Само година и половина ни делят от новия програмен период, а ние даже не знаем на какво можем да се надяваме. В кампанията ни се обясняват неща, които са коментирани още преди 6-7 години, че тогава ще се случат, а все още не са се случили”, заяви той. Според него функцията на общинския съвет и кмета е да постигнат баланс и насочат правилно европейските средства в своята общината, но не само в центъра, но и във всеки квартал и малко населено места. „Не общината да чака какво ще й даде държавата, да изисква и докаже своите необходимости, а държавните служители да могат да защитят тези проекти пред европейските чиновници.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?