DGNEWS.EU

Стоянка ЙОВОВА, кандидат за общински съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна“: Последните ще станат първи

Стоянка ЙОВОВА, кандидат за общински съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна“: Последните ще станат първи
Oct 12
15:00 2019

-Г-жо Йовава, Вие сте виден общественик в нашия град. Познавате много хора и много хора познават Вас. За пръв път обаче Ви виждаме в листата на политическа формация. Защо решихте да се занимавате с политика, влизайки в лисатата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“?

-Да, така е. Аз съм на такава възраст, в която съм разбрала много неща за живота. Губила съм и съм печелила. Падала съм и съм ставала. Научила съм се на много неща. Зная обаче със сигурност, че човек за човека трябва да бъде брат, а не враг. Ако можем да помогнем на някого, трябва да го направим. Водена от тази максима, реших да се включа в лисатата на „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Канили са ме много партии в редиците си, винаги съм отказвала. Виждам обаче, че нещата в община Димитровград вече ескалират. Градът ни е празен, селата ни са празни. И през последните няколко години тази тенденция се засили. Затова се доверих на единственият човек, на когото имам доверие, че може да промени тази тъжна статистика и да възроди общината – Стефан Димитров. 

-Вие се доверявате на личността, в която вярвате?

-Абсолютно. Не бих застанала зад никой политик. Не вяравм, че друг има силата, знанията и уменията да се справи с тежката ситуация тук.

-А какво искате да промените, ако бъдете избрана за общински съветник?

-Вярвам, че всички от коалицията ще работим ЗАЕДНО да върнем младите хора тук. А за целта трябва да им се осигури работа и достойно заплащане. Това не е в моите компетенции, но е в тези на Стефан Димитров. Именно той е инициатор на идеята за изграждане на индустриална зона тук. И не само. Той направи много за тази община. Даде много идеи, които други реализираха на негов гръб и си  присвоиха заслугите. Но той никога не излезе да го афишира. Премълча всичко. Като беше кмет, в кабинета си идваше само, за да подпише документи. Ежедневно беше по министерствата, за да търси финансиране за този и онзи проект, беше по обектите, по които се работеше. Интересуваше се какво се случва. Малко като че ли хората забравиха всички добрини, които той направи, но вярвам, че ще си спомнят колко добре беше тази община тогава. А това, за което аз ще работя и ще настоявам общинския съвет да взима решения, е подобряване живота на уязвимите групи хора. Може да се създаде общински фонд за подпомагането на болни деца и жители в пенсионна възраст, на които не им достигат средства за лечение. Знаете ли колко пенсионери познавам, за които няма кой да се грижи, които едва оцеляват. На такива хора трябва общината да им осигури помощ и достъпни социални услуги – едно от нещата, които ще отстоявам с всички сили. Инфраструктурата също е болна тема на жителите на тази община.Всичко е потънало в разруха. Не е достатъчно да направиш един площад и една спортна зала, за да подобриш живота на хората. Нужна е работа, да направиш така, че хората да живеят по-добре. А пътищата между повечето села сега са в ужасно състояние. Недопустимо е. А гробищните паркове са недостъпни. Ще настоявам Община Димитровград да отделя средства за поддръжката им. Кой се грижи за хората сега, когато решенията в общински съвет се взимат еднолично?! Кои са решенията в полза на обществото?! Аз такива не виждам.

- Г-жо Йовова, като че ли сте разочарована от живота в града ни?!

- Разбира се, че съм разочарована. Не виждате ли какво се случва: младите хора прибягват до забранени вещества, защото нямат условия за подходящи извънкласни занимания; възрастните хора умират в самота и мизерия, защото няма кой да се погрижи за тях; младите семейства бягат, защото нямат работа; по улиците виждам само тъжни хора, защото животът е труден. Кое да ме зарадва?!

- Мислите ли, че можете да промените това?

- Разбира се. С желание и общи усилия, всичко може да се постигне. Стига да има кой да работи в тази посока. Аз съм спокойна, защото зная, че редом до мен стоят хора, които имат и желанието, и капацитета, и възможностите да го направят. Стефан Димитров е такъв човек, както и листата, на която заложи. Аз вярвам в тях, остава и димитровградчани да повярват, че нещата тук може да се променят.

- Какво ще си пожелаете занапред, г-жо Йовова?!

- Пожелавам само здраве за себе си, за колегите, за всички жители на тази община. Аз зная, че рано или късно ще се опомним и ще направим правилният избор. Човекът трябва да се избави от злобата и завистта, от лошотията. Тогава всички ще заживеем по-добре. Зная, че има хора, които не вярват в успеха на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, защото са заблудени от фалшиви думи и обещания. Затова ще завърша с един цитат от Вечната книга: „Така последните ще станат първи, а първите – последни. Защото мнозина са звани, но малцина – избрани.“. Затова се обръщам с апел към димитровградчани да гласуват на местните избори с № 69 в бюлетината.

ВИЗИТКА:

Стоянка Йовова е родена на 22 март 1948 г. Освен че идва на бял свят с пролетта, тя носи добротата в душата си и жаждата да подава ръка на хората. Зъвршила е средно образование. Първоначално е работила в Химическия комбинат, а след това и в Коми. Тя е общественик и горда майка на двама успели синове и баба на четирима внуци.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?