DGNEWS.EU

Нова термопластична маркировка заостря вниманието на шофьорите в Димитровград

Нова термопластична маркировка заостря вниманието на шофьорите в Димитровград
Oct 10
12:30 2019

Най-новата иновативна пътна маркировка ще заостря вниманието на шофьорите в Димитровград. Формированите термопластични знаци бяха поставени чрез специална технология на 7 места по главните улици с интензивен автомобилен трафик. Днес наетата от общината фирма започна полагането й от бул. „Ст. Стамболов” пред пешеходната пътеко до спортната зала. Въпреки поставените предупредителни колчета, дейностите по пътното платно объркаха част от шофьорите, които навлязоха в насрещното движение. Това изнерви част от водачите, но до инциденти не се стигна.  

„Маркировката е термопластик с по-високо качество и по-устойчив. Предварително изрязаните с лазер термопластични знаци, се залепят на платното, поръсват се със специално перлено вещество, за да се отразяват нощем, след което се запечатват с горелка”, обясни Мирослав Стойков от фирмата, полагаща пътната сигнализация.

Новата пътна маркировка ще има в в участъка преди и след кръговото кръстовище на влизане от Хасково, по източната и западната тангента от Водната кула, два участъка по бул."Ст.Стамболов" и на бул."Трети март" /до хапката/.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?