DGNEWS.EU

Нови обучителни техники щe прилагат в Детския и младежки център

Нови обучителни техники щe прилагат в Детския и младежки център
Oct 08
14:47 2019

Нови техники за разработване на устойчиви проекти ще прилагат в общинско предприятие „Детски и младежки център” в Димитровград. Това стана възможно след участие на представители на центъра в международния проект „Мечтай смело“, финансиран по програма „Еразъм+” от 17 до 27 септември в град Рамалес Де Ла Виктория Кантабрия, Испания.

Младежкият работник Ванина Костова и Мария Вълкова от Общинския ученически парламент заедно с още 8 българи, представиха страната в проекта. В рамките на обучението чуждестранният италиански партньор Пермакултура Кантабрия, сподели своя опит и методики за успешно предприемачество и представи нови техники за разработване на устойчиви проекти, които са творчески и обединяват местните общности.

7-дневният курс на обучение бе озаглавен "Драконова мечта - методология за обучители: проектиране на творчески, съвместни и устойчиви проекти и организации". Обучението представи алтернативни организационни и икономически модели като Dragon dreaming, методология на участието, която включва теоретични и практически сесии. Участващите организации се научиха да предлагат социално и екологично устойчиви проекти с по-високо качество, както и да оценяват нови източници на финансиране.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?