DGNEWS.EU

Стефан Димитров и „България за гражданите”: Повече млади хора в управлението ще донесат промяната

Стефан Димитров и „България за гражданите”: Повече млади хора в управлението ще донесат промяната
Oct 07
19:16 2019

Все повече граждани трябва да участват в управлението в общините и в държавата, смятат кандидатът за кмет на Димитровград Стефан Димитров от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” и движение „България на гражданите”. Днес на пресконференция подкрепата си за Димитров и водената от него съветническа листа с № 69, декларираха лично председателя на партията ДБГ Димитър Делчев, и областните координатори на партията в Хасково и Кърджали Николай Колев и Денислав Генчев. Преди срещата с журналисти, те посетиха предприятие за студено-пушени колбаси в града, осигуряващо работа на 40 димитровградчани, повечето от които млади хора.   

„В последните години в Димитровград се направиха много неща, но според мен жителите на общината с техните виждания, трябва да определят дневния ред на нейното развитие. Все повече граждани и млади хора трябва да бъдат допуснати в управлението. Младите са потенциалът за промяната, защото те имат различни виждания за решаване на проблемите. В противен случай все повече млади хора ще напускат страната и ще търсят реализация навън”. Това заяви кандидатът за кмет Стефан Димитров, подчертавайки че всеки град в страната има проблеми, но за това е местната власт и общинските съветници - да решават тези проблеми.

„Това което ни обединява със Стефан е желанието ни за промяна. В България вече се усеща вятъра на промяната. Така е в София, така е и в малките градове. Димитровград е важен, знаков град, а Стефан Димитров е човекът, който може да постигне промяната тук. Той води много компетентен, разнообразен и добър отбор, който може да допринесе с нови идеи за още по-успешно развитие в община Димитровград”, подчерта Димитър Делчев. Той коментира, че малкия и среден бизнес в страната се задъхват заради липсата на квалифицирани кадри, каквато няма защото образованието запада, и заради липсата на подкрепа и политика от държавата.

Димитър Делчев заяви убедеността си, че след като Стефан Димитров намира успешни решения в бизнеса, то знае и успешните решения за управлението на един град. „Още преди две години на своето национално събрание „Движение България на гражданите” реши на местните избори да се борим с феодалния модел на управление на ГЕРБ и БСП по места. Мисля, че Стефан и неговата листа с № 69 са точните хора за изпълнението на тази задача в Димитровград, и заслужват тази подкрепа”, категоричен бе председателят на ДБГ.

Кандидатът за общински съветник от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” Мартин Колев допълни, че за младите хора е важно промяната да започне от малките населени места. „Феодализмът е видим за всички, вече се усеща и един позабравен страх - че ако си различен и мислиш свободно, ставаш враг на статуквото,, и не ти се дава шанс да пробиеш”, коментира той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?