DGNEWS.EU

Павлина Копано озари със „Светлина-цвят-структура“ галерията в Димитровград

Павлина Копано озари със „Светлина-цвят-структура“ галерията в Димитровград
Oct 04
15:44 2019

Родената в Димитровград, художничка Павлина Копано откри поредна авторска изложба в Градската художествена галерия “Петко Чурчулиев” снощи. Експозицията с най-новите й творби, е озаглавена „Светлина – цвят – структура“.

„Павлина Копано близо 20 години твори в едно направление в изкуството – paper art – работа с хартия, изпълнено с богатство на багри, тонове, светлини и сенки. Настоящата експозиция е част от цикъл прояви, посветени на 50-годишния юбилей на авторката”, сподели при откриването уредникът на галерията Антоанета Станчева.

Да се насладят на десетките авторски платна на художничката, която от години живее и твори в Истанбул, дойдоха много приятели и почитатели. „Всеки път се завръщам в родния Димитровград с огромно удоволствие. Благодаря на Общината и на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“, че ми предоставят възможността да представям картините си”, сподели авторката.

Димитровградчанката е завършила “Графика” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”.  Има 13 самостоятелна изложби, като първата е още през 1994 г. Участвала е в общи изложби в България, Англия, Германия, Южна Корея, Русия, Словения, Македония и Турция.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?