DGNEWS.EU

Николай Табаков и романът му „Нула време” представи КДК

Николай Табаков и романът му „Нула време” представи КДК
Снимки: фейсбук
Oct 04
15:23 2019

Единадесетата поред книга на писателя Николай Табаков бе представена в изложбената зала на КДК в Димитровград вчера. За неговото творчество и за последния му роман „Нула време” говори поетесата Ели Видева. Тя запозна читателите и с основните послания на автора, а след съпоставките отличи романът „Нула време” като нова по тематика книга.

Литераторът и писател Леко Славов запозна аудиторията с обширната творческа територия на писателя, в която попада и Димитровград. Тук преди повече от 40 години са работили родителите му, а самият Николай Табаков е учил в някогашното училище „Никола Вапцаров”. Славов акцентира и върху умението на автора да говори на езика на своите герои, да разказва увлекателно и да открива големите истини в малките прозаични дела на обикновените хора.

Зададени бяха много въпроси от участниците в срещата, свързани с цялостното творчество на писателя, на които той отговори изчерпателно и спечели симпатиите на димитровградчани. Авторът бе поздравен лично и своя дългогодишен приятел Валентин Христов, директор на СУ „Любен Каравелов”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?