DGNEWS.EU

Ученици ще учат забавно История на изкуството в димитровградската галерия

Ученици ще учат забавно История на изкуството в димитровградската галерия
Oct 03
09:15 2019

Художествената галерия в Димитровград „Петко Чурчулиев”, стартира проект „Дали е смАРТ да си АРТ?”, който е изцяло насочен към учениците от 8 до 12 клас. В рамките на проекта изкуствоведи от Националната художествена академия чрез интерактивен и забавен начин ще представят историята на изобразителното изкуство от древни времена до наши дни. При всяко посещение учениците ще получават интересна арт картичка свързана с историческия  период, от който е лекцията, за да могат да си правят колекция. Лекциите ще се провеждат веднъж месечно, като първата ще бъде насрочена до дни, съобщи уредникът на галерията Антоанета Станчева.

Проектът е защитен по програма „Публики” на Национален фонд „Култура” и основната цел е повече млада публика да посещава културните институции. Убедени сме, че на младите димитровградчани ще им бъде интересно и забавно да учат за изкуството и приканваме повече ученици да се включат в проекта, сподели тя. В екипа на проекта е и Дом-музей „П.Пенев“. Разработката е подкрепена от Община Димитровград, която осигурява част от финансирането.

Художествената галерия „П. Чурчулиев” се намира на бул. "Д.Благоев" №7, а повече подробности може да научите на тел. 0391/6 45 02.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?