DGNEWS.EU

Славейковци създадоха екоклуб по проект „Пазителите на Тракия“

Славейковци създадоха екоклуб по проект „Пазителите на Тракия“
Oct 02
16:00 2019

Опазването на околната среда и  въвличането на младите хора в дейности по опазването на зеленото бъдеще на региона. Това е целта на проекта „Пазителите на Тракия“, в който участват учениците от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“.

В края на месец септември в училището се създаде Екоклуб, който обeдини ученици от 7 клас, с общи интереси към състоянието и опазването на средата, в която живеем.

Дейността на клуба се оказа доста привлекателна за много момичета и момчета от училището. Учениците се ентусиазираха и пожелаха да работят за ново отношение към опазването на околната среда, проявиха ангажираност към екологичните проблеми.
В процес на разработване е лого на клуба, даване на име на клуба и уточняване на инициативите за по-добра екологична среда в училището, както и предаване на опита на по-малките ученици.

Проектът  „Пазителите на Тракия“ обединява в партньорство ОУ „Пенчо Славейков“, читалище „Нов път“ в с. Добрич и училище в град Узункюпрю в Турция.

В рамките на проекта учениците ще преминат обучение по екология с преподаватели от водещи български университети, ще бъде разработен наръчник за защита на околната среда, в който учениците ще опишат идеите си за опазване на природата с минимални усилия. Екоклубът ще се запознае с политиките на индустриалните компании в региона за опазване на околната среда. Ще бъде създадена „Зелена стая“, която ще подпомогне изучаването на природните науки. Съвременното оборудване ще даде възможност за учене чрез преживяване.

Ще бъде създадена съвременна ферма за цветя, като ще се използва компост, направен от биоматериали, събрани от учениците в закупения компостер.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?