DGNEWS.EU

Възпитаник на димитровградско училище представя роман в КДК

Възпитаник на димитровградско училище представя роман в КДК
Николай Табаков
Oct 01
13:56 2019

Писателят Николай Табаков ще представи най-новият си роман „Нула време” в Димитровград на 3 октомври. Премиерата на книгата ще се състои в изложбена зала „Асен Крайшников” от 18 часа, съобщават организаторите от Клуба на дейците на културата. 

Николай Табаков е български писател, роден през 1956 г. в село Мандрица, Ивайловградско. Той е възпитаник на димитровградското ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Завършил е българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Член на Съюза на българските писатели.

Николай Табаков е автор на романите „Изгубеното поколение”, „Малката принцеса”, „Пинокио”, „Романът Ес”, „Няма да е все така”(удостоен с престижната литературна награда за роман на 2009 г. на Съюза на българските писатели); „Да” (преведен на руски, сръбски и немски език); „Византия”, „Ветровете ни мраморни” (2017 г.), както и на сборниците с разкази „Да рисуваш по водата” и „На всички местоимения”.

„Нула време” е 11-ия му роман. Романът не се чете за нула време. Просто времето на прочита е притегателно неусетно. Пред изкушеното читателско око се взривява феерия от образи, галерия от „чешити“, калейдоскоп от цветни обикновени, редови личности, та до самия край на романа, който ни обдарява с усещането, че и в най-незабележимия човек има собствен космос, съизмерим с истинския в тайнствата на човешката неповторимост.

Малкият град оживява в „Нула време“, където мисълта за смисъла на живота и битовите дребнотемия съжителстват в необявено примирие, откровеният смях не страни от трагичното, а тъгата и болката търсят в смеха бягството от своята неизбежност.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?