DGNEWS.EU

8 в битката за кмет на Димитровград, 209 мераклии за съветници

8 в битката за кмет на Димитровград, 209 мераклии за съветници
Sep 25
10:25 2019

Осем кандидати за кмет на община Димитровград ще се явят на местните избори на 27 октомври. Толкова се регистрираха до крайния срок, който изтече в 17 часа снощи. Въпреки заявено участие, кандидат-кмет на общината не е регистрирала само партия „Нова алтернатива”.  

Кандидатите за градоначалник (отляво надясно на снимката) са Иван Евлогиев („Ние, гражданите”), Юлиян Семерджиев („Български Демократичен Център”), Стефан Димитров („Движение ЗАЕДНО за промяна”), Георги Стайков („БСП за България”), Катя Панева („Демократична България-обединение”), Велин Кръстев („Българска демократична общност”), Иво Димов (ГЕРБ). Осмият претендент в кметската надпревара е кандидатът на партия „ВОЛЯ” Златко Костов, за който обаче сайтът не разполага със снимка, нито такава е изпратила партията.

Общо 15 партии и коалиции са регистрирали листи за общински съветници. Общият брой на мераклиите за членове на местния парламент e 209, показва справка в Общинска избирателна комисия. Те ще се конкурират за 33 съветнически места.

Кметски битки ще има и в 12 села, които избират пряко кмет. Най-много кандидати има в Меричлери – 7, Радиево и Брод по 5, Крепост – 4, Ябълково, Горски извор, Странско, Скобелево и Каснаково по 3, а по двама кандидати ще се явят на изборите в Добрич, Злато поле, и Черногорово.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?