DGNEWS.EU

Възстановяват басейна в Меричлери по проект "ГАЛОП"

Възстановяват басейна в Меричлери по проект "ГАЛОП"
Снимка: архив
Sep 24
12:21 2019

На последното си заседание за този мандат, ОбС даде съгласие Община Димитровград да кандидатства за финансиране за възобновяване функционирането на минералния басейн в Меричлери. Решението бе взето след внесена извънредна докладна от кмета Иво Димов. От нея става ясно, че НСОРБ и Норвежката асоциация на местните власти стартират изпълнението на проект Растеж чрез активизиране на местния потенциал – GALOP”, който въвежда различен подход в подкрепа на местното развитие. Той се фокусира върху съществуващи местни дадености и потенциал, отдавайки първостепенно значение на специфичните и уникални възможности на малките населени места.  

След анализ на местните неоползотворени дадености, общинска администрация в Димитровград е разработила концепция на база възможностите, които дават експлоатационните ресурси на находището за минерална вода в Меричлери. Целта е възобновяване на спортно-развлекателния комплекс с обособен плувен басейн и зони за спорт и отдих.

Припмняме, че от години общината търсше възможности за отдаване на концесия на басейна и минералното находище, но инвеститори така и не бяха привлечени. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?