DGNEWS.EU

С подаръци и с пожелания „До нови срещи”, ОбС приключи мандата си

С подаръци и с пожелания „До нови срещи”, ОбС приключи мандата си
Sep 24
11:36 2019

С подаръци към председателя на димитровградския ОбС Гергана Кръстева и кмета на общината Иво Димов приключи днес 4-годишния си мандат настоящия местен парламент. Изненадата - две художествени пана и огромен букет, бе поднесена от съветническа група на ГЕРБ, като признание за добрата съвместна работа между законодателна и изпълнителна местна власт.

Председателят на групата д-р Вълчо Митрушев подчерта, че хората  дават положителна оценка за работата на ОбС. „Достойно защитихме и успяхме да приемем всички докладни, подпомогнахме дейността на общинска администрация. От ГЕРБ изказваме благодарности към председателя на ОбС Гергана Кръстева, която успя като юрист да ни обедини и към кмета Иво Димов за ползотворната работа”, заяви той. Митрушев призова към толерантна и честна предизборна кампания по отношение на свършеното: „Все пак хората да преценят и ще дадат своя глас”. Подаръци бяха поднесени и на техническите секретари на ОбС, без които работата била трудна.

Благодарности към съветниците отправиха Иво Димов и Гергана Кръстева. Кметът определи отиващият си мандат като успешен и ползотворен. „Винаги съм казвал че кметът е важен, но ако зад него не стои Общинския съвет със своите решения и екипа в администрация, тази длъжност и самия кмет стават абсолютно безмислени. За мен беше удоволствие да бъдем заедно въпреки всички спорове, които сме имали и въпреки различията. Мисля, че всички работихме в интерес на нашите съграждани и на Димитровград”, заяви Иво Димов.

Той призова съветниците кандидати на предстоящия вот да запазят човешкото в себе си по време на кампанията, защото изборите ще минат и ще заминат, а после ще се наложи с голяма част отново да работим заедно за благото на Димитровград. Той благодари и на селските кметове и на председателя на ОбС.

Гергана Кръстева призна, че е научила много от съветниците, а нейната цел е била съвета да е обединен, а заседанията да протичат спокойно. „Защото знам, че най-добрите решения се вземат, когато човек може обстойно да ги обмисли. „Пожелавам на кандидатите съветници и кметове успех, защото за да се кандидатира човек за общински съветник, трябва да знае, че може да даде нещо на нашия любим град”, допълни тя.    

Съветниците и селските кметове изслушаха прощалните слова на крака, а някои побързаха да излязат от залата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?