DGNEWS.EU

„Движение ЗАЕДНО за промяна” издига Стефан Димитров за кмет на Димитровград

„Движение ЗАЕДНО за промяна” издига Стефан Димитров за кмет на Димитровград
Sep 20
13:53 2019

Стефан Димитров е кандидатът за кмет на Димитровград на местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, в която влизат (коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, съставена от партиите „Българска Социалдемокрация – Евролевица“, „Родолюбие 2000“, „Европейска сигурност и интеграция“, „ВОЛТ“, както и Единна народна партия, „Движение Гергьовден”, „Съюз на свободните демократи”, „Движение България на гражданите”, БЗНС и СДС). Той ще бъде и водач на 33-членната съветническа листа, с която коалицията излиза на местните избори на 27 октомври. Това обявиха на пресконференция днес от формацията, на която бяха представени част от кандидатите за съветници и за кметове на малки населени места.  

„Ние сме за личностите, а Стефан Димитров е единственият успешен кмет на община Димитровград. Той направи много за хората, за града и за селата. Искаме промяната да се случи. Младите да се върнат и децата ни да растат тук. Градът ни да просъществува и да се развива. Искаме приветлива градска среда, но и развитие за всички прекрасни села. Искаме прозрачност в действията на общината и демократично гласуване в Общинския съвет. За това ще се борим, ако Димитровград ни гласува доверие”, заяви Цанко Сталев, зам.председател на ССД. От името на всички той изказа благодарност към Стефан Димитров, че се е съгласил да поеме отговорността да е кандидат за кмет на община Димитровград след единодушно решение на политическите сили и представители на гражданите в коалицията. „Убедени сме, че той ще промени общината. Борете се нови и честни хора да влязат в управлението на общината, защото опозиция в нашия град няма”, апелираха от коалицията.

На пресконференцията бе подчертано, че Стефан Димитров винаги е бил на страната на жителите на общината, че той е най-активния политик-визионер, който винаги знае какво прави и защо го прави и никога не оставя нещата недовършени. Подчертано бе, че при неговото управление в мандат 2007-2011 г. са въведени повечето добри практики в управлението на общината, насочени към децата, пенсионерите, читалищата, училищата, детските градини и социалните услуги. „Много от тези неща обаче се забравиха от димитровградчани”, констатираха представителите на коалицията. Към качествата на кандидата си за кмет, от формацията допълниха, че Стефан Димитров не се страхува и от непопулярни мерки, които понякога му носят негативи, но впоследствие гражданите виждат колко е бил прав в действията си.

Приоритетите, за които ще работят кметовете и съветниците на „Движение ЗАЕДНО за промяната” са насочени към промяна в управлението, за устойчиво развитие на общината, града и на селата, които са тотално изоставени в последните години; за развитие на инфраструктурата, привличане и подпомагане на български инвеститори и местни фирми, осмисляне на социалните услуги, грижа за паркове и градини, читалища, културни институти, и най-вече разумно харчене на общинския бюджет, който никак не е малък. „Той се формира от данъците на жителите на Димитровград, Меричлери и  селата.

От коалицията обявиха, че на местните избори на 27 октомври, коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” ще излезе с пълна листа, в която преобладават представители на гражданската квота. Първите десет имена в нея са Стефан Димитров, Стоянка Йовова, Цанко Сталев /ССД/, д-р Елена Иванова, Валентина Кунева, Мартин Колев, Калина Монева „Движение Гергьовден”, Диана Кунева /СДС/, Милена Стоянова /БЗНС/ и Стоян Христов.

Кандидати коалицията за кметовете по селата са Николай Янков - Злато поле, Атанас Пеев - Ябълково, Тодор Атанасов - Каснаково, Ангел Колев - Меричлери, Стоян Христов - Черногорово, Живко Вълков - Брод, Петър Митев - Крепост и Младен Колев – Добрич.

6 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?