DGNEWS.EU

Отдават общинските електрически велосипеди срещу 2 лeва на час?

Отдават общинските електрически велосипеди срещу 2 лeва на час?
Sep 19
12:55 2019

Ползването на електрическите велосипеди, закупени с европейско финансиране по проект от Община Димитровград, да става срещу наем от 2 лева на час. Това предложение на общинска администрация ще обсъжда на последното си за този мандат заседание Общинския съвет на 24 септември. Цената за почасов наем на електрическо колело трябва да бъде разписана в общинската наредба за определяне на местните такси и цени на услуги, с решене на местния парламент.

Припомняме, че 20-те електрически велосипеди бяха закупени по проекта „Изработване на обстойни стратегически планове за устойчив градски транспорт – CHESTNUT”, финансиран по програмата за Транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020”.

В предложения наем от 2 лв. на час са включени всички разходи за заплати и осигуровки на наетите на трудово правоотношение служители, GPS такса, мобилни телефони за две станции за отдаване на ел.велосипеди, материали, външни услуги, ремонти и др.

По време на проекта ползването на велосипедите бе безплатно. С приключването му на 31 май тази година, администрацията търси решение използването на ел.велосипедите да продължи като се покрият разходите за дейността.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?