DGNEWS.EU

Представят „Пътешествие Плакат“ на студенти в Димитровград

Представят „Пътешествие Плакат“ на студенти в Димитровград
Sep 18
14:29 2019

Изложба от театрални плакати „Пътешествие Плакат“ ще бъде открита на 26 септември /четвъртък / 2019 г., от 17:30 ч. в Художествена галерия „Петко Чурчулиев” – Димитровград.

„Пътешествие  Плакат“ е проект на галерията, в който 11 млади автори – възпитаници на НХГ „ Ц. Лавренов“ – Пловдив и НГПИ „Св.Лука“ – София приеха предизвикателството да създадат 23 театрални плаката по две съвременни български пиеси: „За теб“ от  Я. Борисова, спектакъл на Театър „Азарян“ – София и „Дебелянов и ангелите“  от  А. Секулов , спектакъл на ДТ-Пловдив.

Задачата на проекта е да даде възможност на все още неукрепнали автори от специалността „Рекламна графика“ да разработят един дълбоко осмислен и цялостен продукт, използвайки основните закони при визуализирането на драматургичната идея. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Дебюти“.

Изложбата поставя началото на цикъл от три последователни изложби - Димитровград , като част от „Есенен салон на изкуствата“ 2019 ; във фоайето на ДТ Пловдив, като съпътстващо събитие на „Пловдив 2019“  и във фоайето на театър „Азарян“ -София, като съпътстващо събитие на „ІХ-то Международно триенале на сценичния плакат“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?