DGNEWS.EU

Назначават временни кметове на Димитровград, Меричлери и 10 села

Назначават временни кметове на Димитровград, Меричлери и 10 села
Снимка: архив. Сега действащите кметове в общината положиха клетва на 5 ноември 2015 г. 12 от тях отново ще са кандидати за следващ мандат.
Sep 18
11:32 2019

Временно изпълняващи длъжността кмет на общината и кметове на кметства ще назначава Общинския съвет в Димитровград на последното за този мандат заседание, насрочено за 24 септември. Два дни преди официалния старт на предизборната кампания общинарите ще определят временни кметове на 11 села, от общо 12, в които ще се избира пряко кмет на 27 октомври.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет се регистрира като кандидат за общински съветник или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващи на длъжността до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

От докладната е видно, че 11 настоящи кмета на малки населени места отново ще бъдат кандидати за постове на местния вот. Това ще настоящите управници на град Меричлери и селата Брод, Горски извор, Добрич, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево, Скобелево, Черногорово и Ябълково. За техните постове временно ще бъдат назначени други лица. Имената им засега остават загадка, тъй като в докладната те са изписани само с абревиатури и могат да се тълкуват многозначно. Единственият сега действащ селски кмет, който няма да се включва в изборите е кметът на Странско Филю Стоев, видно от докладната.

Мястото на кмета на Димитровград Иво Димов, който също ще е кандидат за трети мандат, се очаква да поеме временно С.А.С. Можем да предполагаме, че зад тази абревиатура е настоящия му заместник Светослав Стойков. Очаква се имената да бъдат съобщени по време на самото заседание.

Съгласно законодателството ни кандидатите за кметове трябва да излязат в отпуск. Избраните временно изпълняващи длъжностите ще  встъпят в правомощията си след регистрация на съответните действащи кметове за участие в местните избори.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?