DGNEWS.EU

Димитровград с 9 кандидати за кмет на местния вот?

Димитровград с 9 кандидати за кмет на местния вот?
Sep 17
09:53 2019

Девет кандидати за кмет се очертава да има Димитровград на предстоящите местни избори. Толкова партии и коалиции са се регистрирали в изборите за кмет на община в Общинската избирателна комисия до крайния срок, който изтече в 17 ч. вчера.

Кандидати за градоначалник възнамеряват да издигат партиите ГЕРБ, ВОЛЯ, „Български Демократичен Център”, „Нова алтернатива”, „Българска демократична общност”, коалициите „Демократична България-обединение” и „БСП за България”, и регистрираните местни коалиции „Ние, гражданите” и „Движение ЗАЕДНО за промяна”, в която влизат (коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”, Единна народна партия, „Движение Гергьовден”, „Съюз на свободните демократи”, „Движение България на гражданите”, БЗНС и СДС). Всички те ще издигат и кандидати за общински съветници и кандидати за кметове по селата, където пряко ще се избира кмет.

Освен изброените дотук със своя съветническа листа на местни вот ще излизат ДПС, „ВМРО-Българско национални движение”, „Възраждане”, „Обединени земеделци”, „Демократи за отговорност, свобода и толерантност”, „Земеделски народен съюз”, „Българска социалдемократическа партия” и ATAKA. Част от тях ще издигат и кандидати по малките населени места.  

Един инициативен комитет е регистриран за издигане на независим кандидат за кмет на с.Каснаково.

От днес до 17.00 часа на 24 септември 2019 г., регистрираните политически сили и формации могат за изборите могат да регистрират съветническите си листи и кандидатите си за кметове. До момента известните кандидати за кмет на Димитровград са настоящия кмет Иво Димов, Катя Панева, Георги Стайков, Иван Евлогиев. Очаква се в битката да влезе бившия кмет Стефан Димитров, а останалите 4 кандидати са още неизвестни.     

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?