DGNEWS.EU

В Хасково откриха първата солна стая в детска градина

В Хасково откриха първата солна стая в детска градина
Sep 12
12:18 2019

Първата за Хасково солна стая в детска градина „Осми март“ откри днес хасковският кмет Добри Беливанов. Изграждането на солната стая струва близо 22 хиляди лева. Средствата са от общината и от бюджета на детската градина. Инициативата е на директорката на детското заведение Гергана Божинова, като целта е да се осигурят условия за профилактика против заболявания на децата от градината.

Капацитетът на стаята е 10 деца. Родителите трябва да дадат информирано съгласие за участието на децата в терапията. Ще се вземат под внимание всички препоръки  на личните педиатри на децата. При посещенията им в стаята те ще бъдат придружавани от педагог или медицинско лице. Според лекарите сеансите в солната стая укрепват имунитета и повишават съпротивителнити сили на организма.

Стаята е с интересен дизайн, пресъздава интериора на пещера с изображения на представителите на подводния свят. 

Солната стая е една от стъпките, които предприема общината за подобряването на условията в детските градини. Тази година всички детски заведения в хасковска община вече са със сменени мебели, а през миналата градините бяха обзаведени и с нови легла. Ремонтирани са сгради на детски градини по селата, сменени са дограми и подови настилки, в няколко от сградите по селата са монтирани климатици, за да се избегне отоплението с твърдо гориво.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?