DGNEWS.EU

Утвърдиха Георги Стайков като кандидат за кмет на БСП в Димитровград

Утвърдиха Георги Стайков като кандидат за кмет на БСП в Димитровград
Койчо Николов и Георги Стайков са и първи в листата за общински съветници на БСП
Sep 05
15:03 2019

Националният съвет на БСП е утвърдил Георги Стайков като кандидат за кмет на Димитровград. Решението е взето на последното заседание на партийното ръководство, което утвърди 161 свои кандидати за местния вот на 27 октомври, научи dgnews.eu. Данъчният експерт бе единственият номиниран за кметския пост на общинската конференция на димитровградската БСП организация в края на месец август. Той получи единодушно доверието на присъствалите на форума делегати. От гласувалите на конференцията 65 делегати, кандидатурата му подкрепиха 64, а един бе „въздържал се”.

С издигането на Георги Стайков, БСП залага на надпартиен кандидат в предстоящите избори в Димитровград. Целта е да се привлекат и избиратели извън твърдия партиен електорат. Стайков е в системата на данъчна администрация от 1992 г. През 28-годишния си професионален път е работил с много от управниците на града. В момента той е началник на общинския отдел „Приходи”. По образование е магистър по счетоводство и контрол. Завършил е Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Роден е през 1956 г. в Димитровград. Има трима сина и шест внука.

Георги Стайков е втори в листата за общински съветници на БСП. Водач е председателят на партийната организация в общината Койчо Николов. След тях са Тодор Тодоров, Пламен Панев, Николай Янев, Ангел Георгиев, Бончо Димитров, Сашо Спасов,, иван Караиванов, Иван Ганев, Румяна Димитрова, Недялко Бялков, Тилчо Тилев и др. Очаква се партията да излезе с пълна съветническа листа от 33 имена, като при наличие на подходящи кандидатури те ще бъдат вписани от Общинския партиен съвет, бе решено още на конференцията.

На 9 септември /понеделник/ в Пресклуб на БТА - Хасково БСП ще представи официално кандидатурите за кмет на Хасково и за кметове на общини в областта, кметове на населени места и общински съветници.

   

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?