DGNEWS.EU

Димитровград отбеляза рождения си ден с феерия от светилна и "Фондацията"

Димитровград отбеляза рождения си ден с феерия от светилна и "Фондацията"
Sep 03
09:23 2019

Със зрелищно 4D лазерно шоу, фойерверки и концерт на „Фондацията” Димитровград отбеляза 72-годишнината си снощи. На централния площад се бяха събрали хиляди димитровградчани и гости дошли да видят светлинната феерия, която се изпълнява за първи път у нас. В продължение на 10 минути площада бе залят от разноцветни светлинни ефекти. По сградата на общината се появяваха фигури, допълвани от мощни фойерверки и запалване на огньове. В края на шоуто на 14-етажната общинска сграда бе изписано „Обичам Димитровград”.

Вечерта започна с ритуал по издигане на националния флаг от воанна рота на хасковското поделение и химна на България в изпълнение на Забавно-духов оркестър Димитровград. Приветствено слово към димитровградчани по повод празника произнесе кмета на общината Иво Димов. След това по трядиция градоначалникът отличи талантливи деца постигнали успехи в спорта и математиката. Награди получиха европейският шампион по борба Георги Иванов, балканският шампион по джу-джицу Никола Балев, младите математици Валентин Станчев и Стела Бинева, както и шампионката по борба Таня Тенева.

Сред официалните лица на празника бяха народните представители Евгения Ангелова, Митко Полихронов, областният управител Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, Владица Димитров – кмет на Димитровград, Сърбия, Богдан Павленко – кмет на Димитровград, Русия, Ивица Глибо – заместник-председател на Кутина, Хърватия, като всички поздравиха жителите на Димитровград с празника.

От сцената прозвуча и музикален поздрав от 12-годишната талантлива димитровградска певица Даяна Славова, която изпълни завладяващо песента „Облаче ли бяло“.

Празничната вечер завърши с концерт на „Фондацията”. Култовият певец Кирил Маричков и компания изпълниха на повечето от незабравимите си хитове.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?